Scoutlokalen

Vår scoutlokal ligger alldeles i skogsbrynet vid gamla järnvägen utanför Braås. Här har vi nära till skogen och sjön samt en stor öppen plats att vara på.

På söndagarna och torsdagskvällar är det scoutmöten i stugan men annars är den oftast ledig. Du kan hyra stugan för privata alkoholfria arrangemang.

Scoutstugan Bruksbacken är en gammal timrad kulturbyggnad i två våningar från 1700-talet. Den var ursprungligen brukskontor, smedbostad och övernattningsplats vid Braås järnbruk, nedlagt 1845.

Slagghögar, dammanläggningar och andra lämningar från brukstiden finns kvar strax intill.

Den fina, omväxlande naturen med strövstigar har gjort att områdena runt omkring blivit naturreservat.

Scoutkåren friköpte huset och ett rejält markområde på 1970-talet.

Huvudbyggnaden

består på nedre botten av en storstuga, kök med elspis, kylskåp/frys, varmt och kallt vatten, ett mindre rum och en liten hall. På övervåningen finns hall, wc, förråd och två rum (det ena med patrull-lyor). Huset har elvärme + luftvärmepump, två öppna spisar och två kaminer. Dessutom finns uthus med stort förråd.

På tomten finns goda parkeringsmöjligheter, lekplan, grillplats och plats för tält och vindskydd.

Så här hittar du till vår stuga: …

Adress: Bruksbacken, Braås

Kartlänk: http://kartor.eniro.se/m/nG62n