Bruksbacken 2013

Söndag den 21/7 startade vårt läger tillsammans med några tyska scouter. Vårt beslut att ha det runt scoutstugan visade sig vara ett väldigt bra. Med både värme och eldningsförbud är en scoutstuga med obegränsad tillgång till vatten, en elspis och toalett inte helt fel ;).

Pga eldningsförbudet så fick vi gå över till gasol och el. Mestadels gasol så att vi åtminstone kan laga maten ute, dessutom fungerar riktigt stora grytor bättre på gasol.

En tipspromenad med visning av hembygdsparken av Gugge stod på planen den första dagen. Det var ett trevligt avbrott efter lägeruppbyggnaden som tog en del tid innan. Då solen stekte på rätt så rejält uppskattades även glassen som Gugge bjöd på väldigt mycket (tack för den Gugge :) ).

Dag 2 styrde vi vandringen mot motsatt håll och vandrade ut till Böksholms badplats där vi tillbringade några trevliga timmar med bad och fiske samt grillning av korv och marshmallows. Trots värmen så nappade några mindre abborrar faktiskt, lyckan var stor hos de som hade tur.

Färden hem gick på traktorsläp, via trakten för att få ett intryck av den, en spännande upplevelse för många.

Resten av eftermiddagen/kvällen tillbringades med olika bollspel, lite mer badande, matlagning och lite täljning.

Det kommer att finnas ett inlägg här med bilder från lägret, detta kommer att vara lösenordsskyddat, så vill man se det får man ta kontakt med mig för att få lösenordet.

Det här inlägget postades i Scoutläger och märktes , , av . Bokmärk permalänken.