Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du går i åk 2. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet.

Vad gör vi?

Vi leker, är ute i skogen runtom vår fina scoutstuga, gör eld, lagar mat över öppen eld och mycket mycket mer.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Tilda 11 år:

För att det är roligt och jag har så många vänner bland scouterna.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta ledaren, så kan hon berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Alla ledare nås via mail på orkensscoutkar@gmail.com. Vill du prata med os personligen så skicka ditt telefonnummer och be oss ringa upp, så hör vi av oss.

Eller titta förbi vid scoutstugan Bruksbacken strax utanför Braås på söndagar mellan 11-13. De flesta söndagar finns vi där den tiden.